Bezoek aan de Koepelkathedraal Haarlem 2023

.

Op zondag 10 december 2023 hebben wij in samenwerken met de vrijwilligers van de Koepelkathedraal een ledenmiddag georganiseerd. Aanvang 13:00u en de toegang is gratis mits je je even met naam en toenaam aanmeld voor de juiste administratie. De Kathedraal is nl ook gewoon open voor bezoek en die betalen wel gewoon toegang. Kun je niet op de 10e lees dan even verder voor een extra middag op zondag 17 december.

Een eerste blik op het kerstdorp van 2023

Tijdens deze middag kun je ons 45 meter lang kerstdorp zien in de crypte van de Kathedraal verdeeld over 10 thema’s in een prachtige ambiance. Deze displays zijn opgebouwd door leden en sponsoren van de KerstdorpClub. Wel wordt er nog gewerkt aan de gehele kerstshow in de Kathedraal maar het dorp is af. De kerstshow gaat voor publiek open van 20 december t/m 7 januari. Daarnaast kun je als je dat wilt én kunt de torens beklimmen en uiteraard de Kathedraal verder van binnen bekijken.

Durf jij het aan, 60m boven de stad uit te kijken?

Omdat enkele van jullie al hebben aangegeven dat 10 december niet zou lukken doen wij dat op hoge uitzondering nogmaals op zondag 17 december. Weet wel dat wij er dan niet allemaal bij kunnen zijn maar de toegang zullen wij verzorgen uiteraard.

LET OP! Parkeren is NIET gratis in Haarlem én let op waar je parkeert ivm de vele vergunningsgebieden! Naast de Kathedraal is een grote betaalde parkeerplaats. Weet ook dat er in Haarlem van 8 t/m 10 december een hele grote kerstmarkt is in het centrum van Haarlem dus het is er enorm gezellig dat weekend maar ook druk…

Daarnaast is de crypte niet te bereiken voor invalide, hoe vervelend ook. Kun je enigszins een paar treden op en af dan kunnen wij met elkaar wel weer zorgen dat je eigen rolstoel of rollator mee komt naar beneden. Scootmobiels kunnen echt niet naar beneden…

Koepelkathedraal Haarlem, Leidsevaart 146, 2014 HE Haarlem. Ingang aan het Bisschop Bottemanneplein 1 Haarlem. Dit is tussen de twee vierkante torens in.

Wij zien je graag in Haarlem!

Raymond, Floris & Jan