Department 56 – 2022

Helaas voor ons verkoopt Enesco geen Department 56 items in Nederland meer. Dit is enkele jaren geleden gestopt. Op dit moment komen er wel items van Disney en Harry Potter steeds vaker op de Nederlandse markt dus wie weet volgt er meer.

Klik op het logo om naar Department 56 te gaan

Maar wij willen jullie wel van de info voorzien wat er nu is te krijgen via online webwinkels of desnoods via ebay. Klik op onderstaande afbeelding om op de site van Enesco de nieuwe items van 2022 te kunnen bekijken.

Klik op bovenstaande afbeelding om naar de site van Enesco te gaan

Steeds meer details komen binnen waaronder de nieuwe items van Dickens Village en Christmas in the City 2022. Informatie komt van de website en mail van Department56.com

Geïnspireerd door de werken van Charles Dickens en de verbluffende architectuur van het 19e-eeuwse Londen, brengen deze gedetailleerde kunstwerken kerstvreugde waar ze ook worden tentoongesteld.

Reizigers stoppen bij de “Rooster Inn” voor een pint bier en een kom soep. Het is een plek om samen te komen, het laatste nieuws en roddels te delen en meer te weten te komen over de gebeurtenissen van de dag. Reizigers kunnen een kamer boven de herberg huren.

St. James Hall was een grote concertzaal, geopend in 1858, en bood plaats aan 2.000 mensen. In 1868 presenteerde Charles Dickens een laatste reeks “Farewell Readings” in de hal. Het programma was gewijd aan “Doctor Marigold” uit het kerstverhaal.

Met een decoratieve ijzeren poort en stenen ingang is de kerstmarkt zeker de plek om garnituren en geschenken van het seizoen te kopen.

Op deze houten marktkraam staan fruit te koop, dit was een luxe item in de 19e eeuw en een bijzonder item dat zowel op de kerstboom als in de kousen van brave kleine meisjes en jongens te vinden was.

Aan de oostelijke rand van West End, verscholen tussen St Martin’s Lane en Drury Lane, ligt Covent Garden. Dit 19e-eeuwse herenhuis is een mooi voorbeeld van de luxe huizen die in dit gebied te vinden zijn.

Tom Tower is de klokkentoren in Oxford, Engeland en herbergt de “Great Tom”-bel, de luidste bel in de stad. De stenen toren is ontworpen door Christopher Wren en gebouwd in 1681-2, de originele klok is ouder dan de toren die meer dan zes ton weegt.

Huffam Fields Farm is een knappe geplaveide schuur vernoemd naar een van de twee middelste namen van Charles Dickens! De coördinerende jonge boer lijkt snel vrienden te zijn geworden met een zwerfkat terwijl hij emmers verse melk uit de schuur draagt.

Vernoemd naar “The Cricket On The Hearth” Charles Dickens’ derde kerstverhaal, verwelkomt dit knusse stenen huisje een lief pasgetrouwd stel voor hun kersthuwelijksreis.

Open de deur naar de drukte van het stadsleven! Deze serie met de hand beschilderde porseleinen dorpsgebouwen en accessoires vangt de elegantie en opwinding van de stad.

Dit elegante bakstenen gebouw met drie verdiepingen is de thuisbasis van de oudste en bekendste schaakclub van de stad. Veel kampioenen hebben hier door de jaren heen gespeeld. De dubbele deuren en gestreepte luifel maken de club erg uitnodigend.

Het ‘Brentwood’, gevonden in een van de meer chique buurten van de stad, is een brownstone met twee verdiepingen met torentjes die de thuisbasis is van een van de toonaangevende families van de stad.

Bekend om zijn brede selectie Italiaans brood en koekjes, is “Romero’s Bakery” de beste plek om te stoppen voor snoep en vakantietraktaties in deze buurt.

Holly’s Card & Gift heeft altijd de beste selectie vakantie- en wenskaarten in de stad. De winkel is klaar voor het seizoen met felgekleurde kerstversieringen aan de voorkant van het gebouw.

The Manhattan is een van de populairste plekken van de stad voor diners en feesten. Het gebouw staat op de hoek en pronkt met hangende kerststermanden en feestelijke kerstslingers.

Onderstaand beelden uit 2021

Gepubliceerd door Jan Kol Jr.

Auteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: