National Council of 56 Clubs

Omdat wij in Nederland een grote groep Department 56 verzamelaars hebben willen wij ook meer info kunnen bieden. Wij hebben ons daarom aangesloten bij de NCC. Dit is een overkoepelend orgaan die diverse Department 56 clubs met elkaar verbind. Uiteraard bevinden deze clubs zich hoofdzakelijk in Amerika en Canada., wij zijn de tweede club daarbuiten.

Op de website van de NCC staan links naar diverse Department 56 clubs met info over hun website, nieuwsbrieven en vele foto’s. Ook is er een besloten deel waar ook onze leden gebruik van mogen maken. Wij moeten nog even uitvinden hoe wij dit met jullie mogen delen. Voorlopig stuur je ons een mail en je ontvangt van ons de inlog.

Op de site ook verhalen vanuit Department 56 zelf, mede door Melinda Seegers, beter bekend als Ms Lit Town. Melinda werkt bij Department 56 en is regelmatig te zien in live Facebook events waarin nieuwe items worden getoond.

Voorzitter van de NCC is Brandon Taylor en staat je graag te woord als je een vraag hebt over items van Department 56. Hij is een lopende dorpen encyclopedie en verzameld al vanaf zijn 8e jaar.

Hieronder een vertaald stuk vanaf de website www.ncc56.com

De NCC werd in 1992 opgericht door Jack Skeels om te dienen als een overkoepelende organisatie voor Department 56 Collector Clubs in de Verenigde Staten en Canada. Het doel van de NCC is om ledenclubs te promoten, onderlinge samenwerking te cultiveren, de uitwisseling van informatie met en tussen hen te vergemakkelijken, te helpen bij de vorming van nieuwe clubs en het stimuleren van evenementen en bijeenkomsten voor verzamelaars.

Ledenclubs houden regelmatig bijeenkomsten die verzamelaars betrokken houden en verbonden houden met de opwindende wereld van het verzamelen van 56 dorpen en producten van Department. Vergaderactiviteiten variëren van een breed scala aan onderwerpen, waaronder het laatste dorpsnieuws, displaybouw, piepschuimsnijwerk, tips voor verlichting, make & takes en nog veel, veel meer!

Het NCC beperkt zich niet alleen tot clubs. We hebben ook een zeer brede basis van geassocieerde leden. Deze gewaardeerde geassocieerde leden variëren van detailhandelaren van Department 56-producten tot dealers op de secundaire markt, publicaties en gerelateerde bronnen voor verzamelaars. Dus als u op zoek bent naar een retailer die zich inzet voor de dorpen en clubs, dan zijn zij de “go-to”! En wees er zeker van en vertel ze hoe je over hen hebt gehoord.

Liefhebbers van Department 56 bezoeken ook graag verzamelaarsbijeenkomsten! Op deze bijeenkomsten komen we samen en delen we de laatste verzamelinformatie, wonen we seminars bij, faciliteren tentoonstellingswedstrijden en zamelen geld in voor lokale goede doelen. Bezoek de pagina Aankomende evenementen voor de laatste informatie.

Klik hier voor de engelstalige nieuwsbrief van de NCC:
Volume 12 – Issue 6 – December 2023/Januari 2024 KerstdorpClub vanaf pagina 42
Volume 12 – Issue 5 – Oktober/November 2023 KerstdorpClub vanaf pagina 33
Volume 12 – Issue 4 – Augustus/September 2023 KerstdorpClub vanaf pagina 25
Volume 12 – Issue 3 – Juni/Juli 2023 KerstdorpClub vanaf pagina 34
Volume 12 – Issue 2 – April/Mei 2023
Volume 12 – Issue 1 – Februari/Maart 2023