Luville

Luville wordt ontworpen door en geproduceerd voor Edelman B.V. uit Reeuwijk.

Edelman is in 1898 opgericht als boomkwekerij, en vanaf 1946 werd er gestart met de cactus kwekerij.Vanaf 1959 kwam de plantenafdeling erbij, en vanaf 1979 werd de zaak uitgebreid met keramiek, want planten hebben immers potten nodig. In 1988 werd het merk Triumph Tree Europe geïntroduceerd,  en in het jaar 2005 werd Luville (wat zoveel betekend als lichtgevend stadje) geïntroduceerd. In 2006 was de introductie van Luca Lightning, Casa Vivante en van de Black Box Trees, en in 2008 werd de collectie uitgebreid met Mica decorations.

Luville collectibles zijn exclusief door Edelman ontworpen en jaarlijks worden er nieuwe items uitgebracht, in diverse thema’s.

De Luville producten zijn onderverdeeld in de collectibles en de specials.

De specials zijn te herkennen aan de rode dozen, en zijn vaak items die als zelfstandig item geplaatst kunnen worden.

De collectibles zitten verpakt in de bruine dozen, hieronder vallen o.a. de series Molendam, Schneewald, Ville de Reidy, the Luville Express en Sledgeholm. Inmiddels zijn de series Bridbury en Chareauville sur Mer retired, wat wil zeggen dat deze niet meer geproduceerd worden.

Naast deze series brengt Edelman B.V. in samenwerking met de Efteling ook de Efteling serie uit.

De Luville collectibles staan bekend om hun kwaliteit en het oog voor detail wat in deze items terug te vinden is. 

Luville is slechts een klein deel van de handelsonderneming Edelman B.V., die internationaal opereert vanuit Reeuwijk en Hong Kong, en naast Luville omvat het veel sterke merken en producten zoals Triumph Tree, Black box trees, Luca Lightning, kerst ornamenten van Hous of Seasons,  Mica Decorations en home style deco producten van Casa Vivante. Edelman biedt hun onderscheidende merken aan daar waar de consument winkelt.

Dit jaar hebben Edelman en de KerstdorpClub in 2020 de samenwerking nieuw leven ingeblazen, en zijn er inmiddels weer afspraken gemaakt voor een goede en prettige samenwerking! Zo zijn we blij verheugd dat Edelman zich weer als sponsor aan onze club heeft verbonden, en kijken we uit naar een mooie samenwerking in de toekomst.

Ook in 2020 komen er weer een aantal prachtige nieuwe Luville collectible items uit waar we naar uit kunnen kijken:

.
.
.
.
.

Gepubliceerd door Floris Custers

Beheerder

%d bloggers liken dit: