Een dagje Friesland

Afgelopen zaterdag vertrokken Floris en ik naar het mooie Friesland voor een bezoek aan de winkel van Henk Johan Bisschop van Friese producten & Dickensville-winkel.nl De rit van ruim anderhalf uur gebruiken wij ook meteen om eens te brainstormen over het komende clubseizoen. Alle opties komen voorbij en plannen worden gemaakt om zo ook eens te informeren bij onze sponsoren.
Bij aankomst aan de Snekertrekweg in Leeuwarden worden wij hartelijk ontvangen door Henk Johan. We hebben een leuk gesprek over de huidige tijd en hoe dat gevolgen heeft voor de winkel. Maar ook hoe de kersttijd er mogelijk uit gaat zien. Ook wordt uiteraard de nieuwe collectie van Peha besproken hoe de nieuwe items van de elfsteden serie opgepakt zullen worden
undefined
Samen lopen wij de catalogus door want ook die hadden wij nog niet gezien afgedrukt op papier. Blijft altijd leuk om alle zaken te zien. De nieuwe items zelf zijn uiteraard nog niet in de winkel te zien maar de verwachtingen zijn dat alles nog op tijd in de winkels zal liggen. Dan wordt de lunch bezorgd door de bevriende buurman die ook probeert er wat van te maken nu alles stil ligt. Een heerlijk broodje kroket smaakt prima en natuurlijk een colaatje zero.
Wat kleine friese producten gaan mee naar huis en nemen weer afscheid van Henk Johan die speciaal voor ons even open is gegaan en wij hopen hem weer te zien op een clubdag mocht deze op enigerlij wijze door gaan. Henk Johan groet jullie allemaal vanuit zijn Friese winkel en schroom niet eens op zijn site te kijken.
Link naar website ; https://www.friese-producten.nl/dickensville-elfsteden-serie.html
Omdat wij nu toch in Leeuwarden zijn had ik nog een ander plan bedacht voor de middag. Fotograaf Michel Tilma heeft in een soort kunst project op meer dan 30 plekken miniatuur poppetjes verstopt. Wij noemden dit al eens eerder op onze Facebook pagina. Nu er ook een geocache aan verbonden is gaf dat natuurlijk de doorslag. We rijden naar het eerste punt niet wetende wat ons te wachten stond maar eenmaal op het nulpunt zie ik de bekende poppetjes die ik laatst op aanraden van Richard Bravenboer heb ontvangen voor bij de Lilliput lane huisjes. 
De in schaal H0 poppetjes zijn door Michel op diverse plaatsen in Leeuwarden geplaatst. Omdat de poppetjes rond de 15mm hoog zijn vallen ze nauwelijks op en toch als je dichtbij kijkt is het net een klein diorama. Soms zijn het dakloze die in een hoekje schuilen of bouwvakkers die een reparatie uitvoeren waar bv een stuk baksteen uit de muur is.
undefined
Alle info over de miniatuur mensjes op meer dan 30 plaatsen is te vinden op de website van Michel: http://miniaturepeopleleeuwarden.nl en de volledige route op: https://tinyurl.com/y49zyjg2
Mocht je de geocache en bijbehorende labcaches willen bezoeken dan is de bonus er van te vinden op; GC8TCVN –  https://www.geocaching.com/geocache/GC8TCVN
undefined
Wie weet wordt de winkel van Henk Johan ooit eens betrokken in de route met kleine Friese  schaatsertjes nabij zijn winkel aan de Snekertrekvaart. 

Jan Kol Jr.


Gepubliceerd door Floris Custers

Beheerder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: