Inspiratiedag Kinderdijk!

Ook dit jaar wil de KerstdorpClub jullie de gelegenheid geven om inspiratie op te doen voor jullie kerstdorp! Waar kunnen we dat beter doen dan in Kinderdijk! Bijna elk kerstdorp heeft wel een molen en in Kinderdijk kunnen we ons hart ophalen aan de molens. Dit jaar gaan we dus naar Kinderdijk en wel op zaterdag 10 juni. (aanvang bij het Bezoekerscentrum om 10.30 uur).

Onze inspiratiecommissie is druk bezig geweest om een programma in elkaar te draaien. Het moet gezegd worden: helaas worden ook dit soort uitjes duurder en dus hebben we er een keuzemenu van gemaakt! Ik hoop dat jullie dat kunnen waarderen. De lap tekst is daardoor wel iets langer geworden, excuus daarvoor

Ons bezoek start bij het Bezoekerscentrum van Kinderdijk, Nederwaart 1 in Kinderdijk. Vanuit hier gaan we naar de rondvaartboot, waarmee we gaan varen langs de diverse molens en kunnen we deze vanuit de boot goed zien. Omdat bij het bezoekerscentrum wel plek is om individueel koffie te drinken, maar niet als groep, hebben we ervoor gekozen om een kop koffie of thee “on the go” mee te nemen de boot op. We varen naar Museummolen Nederwaard.

Deze molen gaan we bezoeken. Ook bekijken we een multi screen film. Een gids zal ons alles vertellen onderweg en in de molen over het leven en de omstandigheden van de molenaars en de bewoners van Kinderdijk. Daarna varen we weer terug naar het beginpunt. Deze excursie duurt ongeveer 90 minuten en dan hebben we alle mooie plekjes gezien. Wil je mee, dan kost dat € 26,50 per persoon.

Voor diegenen die dat leuk vinden, gaan we daarna naar restaurant De Klok, op ca. 10 minuutjes loopafstand van het bezoekerscentrum in het centrum van Kinderdijk. Daar staat de Kinderdijkse Koffietafel voor ons klaar. Hierop vind je diverse broodsoorten en luxe broodjes, een kroketje, kaas, vleeswaren en worstsoorten, zoetwaren en 2 x koffie of thee. Wil je mee, dan kost dat € 16,50 per persoon.

Dan nog een laatste dingetje: je kunt niet in Kinderdijk komen met de auto. Er is weliswaar een invalidenparkeerplaats waar je wel kunt komen met invalidekaart (kosten 9,50 per auto) maar dan moet je dat zelf regelen. Er is een transferium (Marineweg in Alblasserdam, volg de matrix borden) waar je je auto kunt parkeren en met de (gratis) shuttlebus naar Kinderdijk vervoert wordt. Kosten voor het parkeren € 7,50 per auto (ongeacht het aantal inzittenden, die mogen allemaal voor die prijs mee met de bus).

Er zijn op het transferium ook gratis fietsen beschikbaar zodat je niet met de bus mee hoeft, maar ook kunt gaan fietsen! Je kunt natuurlijk ook je eigen fiets op je auto meenemen. Of je kiest ervoor om je auto ergens anders parkeren (voor wellicht minder kosten) en dan met eigen fiets naar het bezoekerscentrum komen. Vanuit het bezoekerscentrum is aangegeven dat er maximaal 25 mensen in de shuttlebus mee kunnen, dus wellicht is fietsen niet zo’n stomme optie. Er zijn namelijk ook nog andere toeristen die met die shuttlebussen mee willen…en we moeten er op tijd zijn!

Ons arrangement start om half elf. Vanaf het eindpunt van de shuttlebus tot aan het bezoekerscentrum is ook nog een paar minuten lopen. Zij hebben aangegeven dat het verstandig is om te zorgen met de shuttlebus van half 10 mee te gaan zodat je om 10 uur aankomt in Kinderdijk. De bus van 10 uur komt te laat aan (en de bussen gaan elk halfuur).

En dus moet er ook rekening mee gehouden worden dat je in de bus meekunt, dus wellicht nog een bus eerder nemen? Die vertrekt om 9 uur. Vandaar dat wij al zeggen: fiets mee (of op het Transferium een fiets pakken) is best handig. Je kunt dan na de tijd ook nog een lekker rondje fietsen tussen de molens dus dat is ook wel leuk.

Dan als laatste: op een paar plaatsen in Kinderdijk is een rolstoel toilet aanwezig, maar zeker niet overal. Ook zijn de molens zelf niet in een rolstoel/rollator te betreden. De molenerven en de wandelpaden etc. uiteraard wel en ook de rondvaartboot is met rolstoel te betreden. Neem dit mee in je overweging! We hebben wel expres voor de boot gekozen zodat er niet teveel gelopen hoeft te worden.

Opgeven doe je hieronder, na ontvangst van je inschrijving krijg je van ons een betaalverzoek en als die is betaald is je inschrijving definitief. Opgeven kan tot en met 30 april 2023.

Namens de Inspiratiedag commissie : Chantal, Raymond, Floris en Jan

Plaats een reactie