Iets kopen in de USA en dan…

Een bekend probleem is iets zien in Amerika en dan alle kosten die er nog bijkomen om het pakje vervolgens in Nederland te krijgen. Natuurlijk kennen de meeste dorpen verzamelaars wel de online website Ebay. Als je daar op inlogt zie je meteen of de verkoper het wel naar NL wil versturen en wat de kosten zijn. Vaak denk je dan nog een paar keer na of je het nog steeds zo graag wil hebben.

Ebay biedt aan om het pakje middels het zg programma Global Shipping bij je te krijgen. Betaal je het ook nog eens via PayPal dan is het verzekerd tot aan de deur. In de genoemde prijs zit dan naast de aanschaf van het artikel ook het transport naar Nederland en de invoerrechten. Hierdoor wordt de aanschaf van bv een huisje van $100 soms €200 door deze bijkomende kosten.

Nu kreeg ik al van meerdere leden de tip om mij eens te verdiepen in MyUS. Dit is een bedrijf wat voor jou pakketjes verzameld in Amerika en dan in een keer naar Nederland verscheept. Er zijn twee opties en ik zelf gebruik de onbetaalde versie. Het verschil is dat bij de gratis versie elk pakje wat daar aankomt meteen doorgaat op transport naar Nederland en als je een soort van abonnement neemt kun je pakjes tot 30 dagen bij elkaar verzamelen en die worden dan met elkaar naar je toe verstuurd.

Je hebt hierdoor een Amerikaans post adres en kun je ineens ook gewoon online kopen bij webwinkels in Amerika maar ook op Ebay als je alles instelt op dat post adres kan je dus ook gewoon items kopen die de verkoper niet naar Nederland wil versturen. Maar wat ook meteen opvalt dat het item meteen een stukje minder duur is… Natuurlijk komt het transport er nog bij en soms ook nog het invoeren. Ze verzenden al vanaf $12 maar het onderstaande pakje koste mij $20 en ik heb 2 huisjes onderweg en kost $40.

Bij mijn eerste twee pakketjes was het transport zo laag dat ook de verkoper zei hoe kan dat dan? Hij wilde het versturen en koste het rond de $60 en ik betaalde via MyUS maar $20. Toen de bezorger van DHL het kwam brengen heb ik verder geen invoerrechten hoeven te betalen ondanks de waarde de inhoud van het pakketje a $50. MyUS heeft er bij aankomst in Florida een foto van gemaakt, ook van de inhoud. Het geheel weer netjes en veilig dicht geplakt en voorzien van Fragile stickers. Overigens is dit laatste wel een optie die ik altijd aan heb staan en kost een paar centen maar wie weet wordt er dan minder mee gegooid…

Ik snap dat er leden zijn die moeite hebben met het kopen in Amerika maar het kan dus wel en vaak ook echt wel goedkoper dan de zg makkelijke weg van Ebay. Heb je hier vragen over stel ze mij en ik help je graag.

Natuurlijk is er ook een soort van reclame link zodat als ik iemand aanbreng dat ik wat korting krijg op de volgende zending dus kijk maar of je hierop wil klikken en dan ook een account aan wil maken: Invite a friend to join MyUS

Gepubliceerd door Jan Kol Jr.

Auteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: