Dickensville – 2022

Op deze pagina proberen wij het laatste nieuws van Dickensville 2022 te plaatsen wat wij aangeleverd krijgen vanuit de leverancier PeHa uit Sneek.

Wij hebben ondanks dat er geen Christmasworld beurs was dit jaar toch weer de primeur gekregen van Peha. Wij hebben inmiddels vernomen welke items er in 2022 worden toegevoegd aan de collectie Dickensville Elfstedenseries en Dickensville Hollandseries.

Om te beginnen met de Elfsteden komt er in Leeuwarden het volgende bij. Een brandweer kazerne en hier komt een mooie brandweerwagen bij (wie zou daar nou om gevraagd hebben?)

Bij deze kazerne komt ook een brandweer en politie auto.

Ondertussen komen de eerste beelden bij ons binnen. De Brandweer kazerne kun je vinden aan de Nieuwstad in hartje centrum van Leeuwarden en is nu in gebruik als het Fire Café. Het naast gelegen pand was ooit in gebruik als Politie bureau en later als discotheek Fire. Jarenlang een van de grootste uitgaansgelegenheden van Leeuwarden. Meer informatie kunt u vinden op https://www.fire-cafe.nl/historie/

Uiteraard verkrijgbaar bij Dickensville Winkel uit Leeuwarden. https://www.dickensville-winkel.nl/product-categorie/huisjes/huisjes-2022/

Ook gaat PeHa het standbeeld van “Us heit” uitbrengen; Us Heit staat in Leeuwarden en is het standbeeld van Willem Lodewijk van Nassau-Dillenburg; Deze man werd door de Friezen Us Heit (onze vader) genoemd. Daarnaast staat ook de finishlijn met het elfstedenkruis staat op het programma!

De finishlijn bij Leeuwarden.

in IJlst staat het stadhuis op de agenda om uitgebracht te worden. Van Workum komt Ybema’s molen uit. En wat erg leuk is aan deze molen dat deze komt met 2 kleuren verlichting, witte en blauwe verlichting zodat je kan kiezen welke kleur je in het dorp wil laten schijnen. Zo kan je elke keer een andere sfeer aanbrengen in je dorp!

Ybema’s Molen uit Workum.

Ook komen er nog diverse figurines uit in de “Elfstedenseries” echter welke dat zijn was op het moment dat wij Jonathan van Peha spraken nog niet bekend… Zodra hier meer over bekend is dan horen jullie dit uiteraard zo snel mogelijk.

In de Hollands-erfgoed series komen ook weer een aantal karakteristieke gebouwen uit. Van de stad Zwolle komt de Sassenpoort uit. Uit de stad Hoorn komt de goedkope ijzer en houtwinkel in de collectie. En uit de stad Amsterdam komt er een grachtenpand en de huishoudschool uit.

Deze gebouwen worden allemaal uitgevoerd in de mooie inmiddels bekende Dickensville series kwaliteit. Op het moment dat de gebouwen bekend zijn geworden waren de mallen nog niet klaar dus die kunnen wij jullie nog niet laten zien, maar wat in het vat zit verzuurd niet! Zodra de samples beschikbaar zijn gaan wij de foto’s met jullie delen!

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar wij zijn blij verrast met de uitbreidingen van deze twee prachtige series en krijgen al helemaal zin in het kerstseizoen 2022

Begin maart 2022 ontvingen wij van Jonathan Vos het bericht van een aanvulling op het assortiment. Dit najaar komt er een set van 12 lantaarnpalen aan één snoer welke aangesloten kan worden op bestaande adapter

Gepubliceerd door Floris Custers

Beheerder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: