Verslag KerstdorpClubdag 2024

Zondag 29 September was het dan eindelijk zover, na weken van voorbereiding is onze 15e KerstdorpClubdag in Achterveld, een jubileum! De zaal “ons gebouw” van Hotel de Roskam was weer voor één dag het walhalla voor gelijkgestemden in kerstsfeer en miniatuur huizen. Bijna driehonderd leden weten de weg te vinden en brengen een bezoek aan het evenement rondom de start van ons jubileumjaar én kerstseizoen 2024.

Na diversen overleggen en bezoeken aan sponsoren komt het laatste weekend van september en dus onze opening van het KerstdorpClubseizoen eindelijk in zicht. Nadat eerder al een deel van de prijzen naar de opslag bij onze Chantal zijn gebracht, kunnen wij op zaterdag onze auto’s vol laden met de overige spullen en benodigdheden voor het festijn op zondag.

Zoals afgesproken komen wij rond drie uur aan in de Roskam alwaar meerdere leden ook al zijn aangekomen die daar de nacht door brengen. Als een geoliede machine gaat iedereen aan de slag. Wordt de zaal ingericht, goodybags ingepakt en stands opgezet.

Met een kleine maaltijd gaan wij de zaal weer in om deze voor te bereiden op de komst van een grote groep leden op de zondag. Ruim 250 goodybags worden gevuld met mooie items van Luvile, Lemax, MyVillage, Minidorp en Dorpjesshop. Ook in de tas het eerste exemplaar van de Kerstdorpbouwers hun Winter Wonderland magazine. Worden de stands vast neergezet en ingericht. Aan het einde drinken wij met elkaar nog een drankje en gaan voldaan naar bed.

Zondag om acht uur openen wij de deuren van “ons gebouw” en komen alle vrijwilligers aan om de laatste handelingen te verrichten. De stands van DorpjesShop, de Kerstdorpbouwers, Minidorp en PCT Truffels waren zaterdag al opgebouwd. Zondag worden de stands van Ashtown, MyVillage (je hoort het mij zeggen…, je zou er bijna een tegeltje van laten maken) en Dickensville Winkel ingericht. 

Gelukkig maken vele handen licht werk en daar zijn wij alleen maar trots op dat er zoveel mensen ons hierbij helpen! Want ook de gigantische tweedehands Kerstdorp kringloop markt is een behoorlijke klus. Ook al leunen wij op enige ervaring uit het verleden toch is het iedere keer weer spannend. Vele items zijn van eigenaar gewisseld. 

Op zondag is er ook een kleiworkshop van Joop Essers samen met zijn assistente Geertje. Ook is in de zaal Lemax Dokter Werner aanwezig die diverse items kan repareren en neemt bijna een hele volle auto mee naar huis die later thuis zullen worden gerepareerd.  

Tijdens de dag hebben wij de leden veel verteld over wat er zoal speelt in onze hobby en wat zij van ons nog kunnen verwachten in het seizoen. Zo gaan wij nog met vele leden op bezoek bij zes tuincentra’s waar wij voor zijn uitgenodigd. Wij zullen daar worden ontvangen met koffie en thee, wat lekkers en een mooie korting. De eerste aanmeldingen lopen al binnen en bij het eerste tuincentrum verwachten wij wederom de 250 leden bij elkaar te brengen.

In navolging van vorig jaar hebben wij ook dit jubileum jaar een award voor Clublid van het jaar 2024. Een lid die zich inzet voor de club, inzet op clubdagen, met onze socials of andere zaken ten gunste van de club. Niet perse voor het bouwen van een dorp maar puur voor de betrokkenheid bij de club. Dit jaar hebben onze leden een lid kunnen voordragen waarbij een tweede stem ronde een winnaar is uitgeroepen. KerstdorpClublid van het jaar 2024 is geworden: Joop Essers!

Van onze geweldige sponsoren zijn er een aantal ook op de KerstdorpClubdag met een stand. Zo is Christien van Ashtown er met haar winkeltje kerstwebshop.nl met een aantal mooie items speciaal gericht op onze dorpen. Gerrie is er met haar webshop dorpjesshop.nl dit jaar met heel veel tweedehands en Paulien met haar chocolade truffels van pcttruffels.nl. Sandra van MyVillage.nl met oa de nieuwe mos, ijs en straatjes matten. Onze vrienden van het You-Tube kanaal van de Kerstdorpbouwers met vele Lemax items tegen een zeer mooie prijs. Ook Henk-Johan van de Dickensvillewinkel is er met nog enkele mooie Dickensville items. Nieuw dit jaar is de online webinkel van Minidorp waarbij 3 generaties van Oostende aanwezig is om enkele Department 56 items te laten zien welke zij als enige in Nederland verkopen.

Nieuw dit seizoen is het systeem om beweging in je dorp te maken Glida en wordt geïmporteerd door MyVillage en werd op de clubdag speciaal voor het jubileum voor een mooie prijs verkocht door alle 3 de stand van Dorpjesshop, Minidorp en de Kerstdorpbouwers. Bij de stands kon je deze systemen werkend zien om een juist beeld te krijgen van de werking. Wij zagen vele systemen mee naar huis gaan dus verwachten wij veel beweging dit jaar!

Tijdens deze dag introduceren wij ook een nieuw Nederlands merk welke in 2025 in de winkels komt te liggen. Iemand van Santaville van Hogewoning uit Rijnsburg was ook aanwezig tijdens het begin van de dag en keek zijn ogen uit. Later dit jaar zal meer duidelijk worden hoe de collectie van 2025 er uit zal komen te zien.

Aan het einde van de dag mogen wij namens de vele sponsoren allerlei items weggeven. Wij werden dit jaar geassisteerd door het bekendste echtpaar vanuit de noordpool! Wij kunnen ze niet vaak genoeg noemen want daar draait de club nu eenmaal op. Vele items kregen wij van Lemax, Luville, Dickensville-winkel, Dorpjesshop, Minidorp, Ashtown, MyVillage, FelinaWorld, TC Osdorp, Kersthuisje.nu, TC de Boet, Santaville en de Kerstdorpbouwers. Hoe gaaf was dat! De ruim 200 aanwezige leden die er op het einde van de middag nog waren kregen allemaal een item mee naar huis naast de twee goodybags die ze bij de entree al hadden ontvangen. 

Aan het einde van de dag hebben wij al onze geweldige vrijwilligers bedankt voor hun onvoorwaardelijke steun deze dagen.

Klik hier voor een compleet foto album van deze dag van diverse leden:
Foto’s KerstdorpClubdag 2024

Heb jij nog een leuke foto voor ons mail ons die dan naar info@kerstdorpclub.nl ovv foto Clubdag 2024.

Volgende meeting 6 oktober Tuincentrum Osdorp! Wij zien jou toch ook? Info in de Agenda!

Floris, Raymond & Jan