Verslag Christmasworld 2024

Afgelopen weekend reizen Floris en ik af naar Frankfurt om weer eens te genieten van de Christmasworld kerstbeurs. Een beurs voor handelaren en genodigden van vele honderden standhouders verdeeld over ruim 560.000 vierkante meter. Hier zie je de kersttrends voor het komende seizoen op echt elk gebied van kerst. Kerstkaarten, ballen, bomen, ornamenten, kransen, kaarsen, lint, verlichting, decoratie, ledkaarsen, glaswerk, stalletjes maar natuurlijk ook onze geliefde huisjes en alle bijbehorende accessoires. Helaas kon onze Raymond niet mee ivm het uitzwaaien van Fae die aan haar zeilreis is begonnen.

Wij krijgen vaak de vraag kun je deze beurs ook bezoeken als kijkende particulier. Ik denk het officieel niet en de vraag is wat wil je er doen. Je kunt net aan dan de etalages bekijken maar de stands in is niet de bedoeling. Foto’s maken is niet gewenst en kopen kun je er al helemaal niets. Het is voor ons al 5 a 6 uur rijden, op een dag heen en weer is niet te doen dus een overnachting is bijna noodzakelijk. Hotels in Frankfurt zijn aan de prijs tijdens beurzen. Maar goed ik denk dat je wel een kaartje kunt kopen al is het eigenlijk alleen voor inkopers van winkels en bedrijven die kerst decoratie verkopen zoals tuincentra en bloemenwinkels.

Vrijdag zijn wij vertrokken en hebben afgesproken Mickey van de Kerstdorpbouwers. Bij een Raststätte nabij Hunxe langs de A3. Samen rijden wij op naar Frankfurt. Nabij Frankfurt parkeren wij even de auto van Mickey daar parkeren 45eu per dag kost. Met een auto rijden wij verder en parkeren op het dak van hal 4 bezoeken wij eerst de stand van Lemax in hal 4.1.

Door het slechte weer op de heenweg komen wij eigenlijk pas tegen vier uur aan op de beurs dus beperken wij ons even tot de twee stands van Lemax en MyVillage. Allereerst laat Mike van Lemax ons kennis maken met de nieuwe items van 2024 waaronder de nieuwe adapters en bijbehorende snoertjes en stekkers. Wij spreken af dat wij dit op een later moment nog eens duidelijk in kaart gaan brengen zodat wij de leden het goed kunnen uitleggen waarom er nu zoveel keuze is.

Ook zien wij de nieuwe verpakking die per direct zal worden doorgevoerd op de nieuwe items. Het piepschuim zal verdwijnen en wordt vervangen door een kartonnen binnenwerk en daarbij een aantal standaard maat verpakkingen. Zie het als een soort eierdoos met daarin een specifieke inleg voor het betreffende huisje. Daarbij zit er straks weer bij elk huisje waar een moonlander lampje zit ook weer een kleine adapter specifiek voor 1 moonlander.

Verder zien wij natuurlijk de nieuwe items als de Spin, hele gave kermiswagentjes, mooie facades en vele andere nieuwe huizen. Een valt op en is het kaarsen huisje, wij weten al waar deze straks zeker komt te staan als hij er nog ruimte voor heeft… En ja natuurlijk weer een Brandweerkazerne…

Naast de stand van Lemax zit de stand van MyVillage en ook daar mogen wij even kijken naar de nieuwe items. Afgesproken is daarvan nog niet al te veel te laten zien omdat het een vrij grote copy paste show is daar in Frankfurt. Wel komen er weer leuke dingen aan. Zo zien wij 3 nieuwe bergen waarvan je twee ook echt kunt voorzien van water en als je er zelf een pompje bij koopt kan je zelfs een watervalletje laten lopen. Gaaf toch!

Strooisels weer volop en dit jaar aangevuld met biosneeuw en dat was wenselijk na het wegvallen van Peha die grotendeels voor de strooisneeuw zorgde in Nederland. Bij de Coca Cola accessoires komen nog wat leuke zaken en een nieuwe grotere skilift die meer lijkt op de echte broer in de Zwitserse of Oostenrijkse bergen. Ook komt MyVillage met iets leuks en daarover komt later meer maar laten we zeggen er zit beweging in… 😉

Uiteraard hebben wij de foto’s verzameld en in een album geplaatst, kijk jij mee? https://myalbum.com/album/rmaEycSVdDfMMV/

Een video bijdrage van Mickey van de Kerstdorpbouwers.

Na het ontbijt van Zaterdag staan wij alweer vroeg op de beursvloer om de andere stands te bekijken op het gebied van huisjes. Zo worden wij warm onthaalt bij Luville en krijgen wij de nieuwe items van 2024 te zien en wij zijn echt verrast. Ondanks dat wij al wisten wat er kwam hebben wij er nu ook beeld bij. De Sinterklaasboot met bijbehorende figurines, de Zaanse huisje en vele andere mooie stukken. Wij spreken met Nadine en Valerie af om binnenkort in Reeuwijk nog even de details van seizoen 2024 te bespreken en danken hen voor hun tijd en wensen ze nog een goede beurs.

Exclusieve impressie van de Lemax stand door Mike, de Lemax infuencer van Nederland.

Verder bezoeken wij nog de stands waar wij onder andere de collectie van Wurm bekijken alsmede de nieuwe items van Mr.Christmas. Zien wij een nieuw merk Santaville en spreken af in maart eens elkaar te contacten en zien leuke elfen huisjes bij Elfidea. Kijken wij nog even mij Lumineo en Timstor en dan hebben wij alles wel gezien in de tijd die wij hebben. De beursvloer is ruim 560.000 m2 groot dus wij hebben nog geen 5% gezien gok ik want het is daar zo mega groot dat je wel een paar dagen nodig hebt wil je alles zien.

Ook is deze beurs gewoon even nuttig ons gezicht te laten zien aan onze trouwe sponsoren en maken zelfs even fysiek kennis met onze twee nieuwe sponsoren Kerstdorpfan en Minidorp. Moe maar voldaan verlaten wij net voor 7 uur de beurs weer om nog even wat te eten met Mickey die er voor koos al s’avonds terug te rijden. Daarna zoeken wij onze Gerrie nog even op die samen met Desiree naar Frankfurt is gekomen. Wij zagen elkaar steeds wel even kort maar van enig gesprek kwam het er niet van dus sloten wij de zaterdag avond even gezellig met elkaar af in de lobby van hun hotel.

Zondag ochtend na het ontbijt vertrekken wij op ons gemak met een straal blauwe hemel en ging de terugweg een stuk sneller dan de heenweg. Tot volgend jaar, Frankfurt je was weer geweldig!

Floris & Jan.