Verslag KerstdorpClub ClubDag 2023

Zondag 24 September was het dan eindelijk zover, na weken van voorbereiding is onze 14e KerstdorpClubdag in Achterveld. De zaal “ons gebouw” van Hotel de Roskam was weer voor één dag het walhalla voor gelijkgestemden in kerstsfeer en miniatuur huizen. Ruim tweehonderdvijftig leden weten de weg te vinden en brengen een bezoek aan het evenement rondom de start van ons kerstseizoen 2023.

Na diversen overleggen en bezoeken aan sponsoren komt het laatste weekend van september eindelijk in zicht. Nadat eerder al een deel van de prijzen naar de locatie zijn gebracht, kunnen wij op zaterdag onze auto’s vol laden met de overige spullen en benodigdheden voor het festijn op zondag

Zoals afgesproken komen wij rond vijf uur aan in de Roskam alwaar meerdere leden ook al zijn aangekomen die daar de nacht door brengen. Met een klein clubje gegeten en dan mogen wij de zaal in om deze voor te bereiden op de komst van een grote groep leden op de zondag. Ruim 200 goodybags worden gevuld met een mooi item van Luvile en Lemax. Worden alle stands vast neergezet en kunnen twee sponsors alvast hun kraam vullen. Moe maar voldaan kruipen wij tegen middernacht onze hotelkamers in om er na enkele uren fris en fruitig weer uit te rollen.

Zondag om acht uur openen wij de deuren van “ons gebouw” en komen enkele vrijwilligers aan om de laatste handelingen te verrichten. De stand van DorpjesShop en de Kerstdorpbouwers waren zaterdag al opgebouwd net als PCT Truffels. Zondag worden de stands van Ashtown en MyVillage ingericht. Helaas kon door omstandigheden de stand van Dickensville dit jaar niet doorgaan. 

Gelukkig maken vele handen licht werk en daar zijn wij alleen maar trots op dat er zoveel mensen ons hierbij helpen! Want ook de gigantische tweedehands Kerstdorp kringloop markt is een behoorlijke klus. Ook al leunen wij op enige ervaring uit het verleden toch is het iedere keer weer spannend. Vele items zijn van eigenaar gewisseld. 

We hebben verder nog een 3D print demonstratie en is er een kleiworkshop van Joop Essers. Ook is in de zaal iemand aanwezig die diverse items kan repareren en neemt bijna een hele volle auto mee naar huis die later thuis zullen worden gerepareerd. Onze vrienden van het You-Tube kanaal van de kerstdorp bouwers die een aantal zaken demonstreren en diverse hulpmiddelen en items te koop aanbieden. 

Tijdens de dag hebben wij de leden veel verteld over wat er zoal speelt in onze hobby en wat zij van ons nog kunnen verwachten in het seizoen. Zo gaan wij nog met vele leden op bezoek bij vijf tuincentra’s waar wij voor zijn uitgenodigd. Wij zullen daar worden ontvangen met koffie en thee, wat lekkers en een mooie korting. De eerste aanmeldingen lopen al binnen en bij het eerste tuincentrum verwachten wij wederom de 250 leden bij elkaar te brengen.

Na overleg met Brandon Taylor van de NCC hebben wij ook een award voor Clublid van het jaar in het leven geroepen. Een lid die zich inzet voor de club, inzet op clubdagen, met onze socials of andere zaken ten gunste van de club. Niet perse voor het bouwen van een dorp maar puur voor de betrokkenheid bij de club. Dit jaar hebben wij Arnout Ense als winnaar uitgeroepen. Volgend jaar zullen wij enkele leden nomineren en dan mogen de leden daar uit kiezen.

Van onze geweldige sponsoren zijn er een aantal ook op de KerstdorpClubdag met een stand. Zo is Christien van Ashtown er met haar winkeltje kerstwebshop.nl met een aantal mooie items speciaal gericht op onze dorpen. Gerrie is er met haar webshop dorpjesshop.nl en vele nieuwe Lemax en Luville items. Paulien met haar chocolade truffels van pcttruffels.nl en Sandra van MyVillage.nl met oa de nieuwe mos, ijs en straatjes matten. Onze vrienden van het You-Tube kanaal van de Kerstdorpbouwers die een aantal zaken demonstreren en diverse hulpmiddelen en items te koop aanbieden.

Aan het einde van de dag is een grote loterij waarbij prijzen worden weggegeven die ons zijn aangeboden door de diverse sponsoren. Wij werden dit jaar geassisteerd door Ebbenezer Scrooge en zo gierig als hij ooit was gaf hij nu alles weg! Wij kunnen ze niet vaak genoeg noemen want daar draait de club nu eenmaal op. Vele items kregen wij van Lemax, Luville, PeHa, Dickensville-winkel, Dorpjesshop, Ashtown, MyVillage, FelinaWorld, TC Osdorp, Kersthuisje.nu, TC de Boet, kleinland.de en de Kerstdorpbouwers. Hoe gaaf was dat! De ruim 160 aanwezige leden die er op het einde van de middag nog waren kregen allemaal een item mee naar huis naast de goodiebag die ze bij de entree al hadden ontvangen. MyVillage heeft er nog een kleinigheid ingedaan. Van de andere aanwezigen zat er ook nog een kortingsbon in om bij de diverse webshops met korting te kunnen kopen.

Klik hier voor een compleet foto album van deze dag van diverse leden:
Foto’s KerstdorpClubdag 2023

Heb jij nog een leuke foto voor ons mail ons die dan naar info@kerstdorpclub.nl ovv foto Clubdag 2023.

Volgende meeting 15 oktober Tuincentrum Osdorp! Wij zien jou toch ook? Info in de Agenda!

Floris, Raymond & Jan