Verslag Christmasworld 2023

Afgelopen weekend reizen Floris en ik af naar Frankfurt om na drie jaar weer eens te genieten van de Christmasworld kerstbeurs. Een beurs voor handelaren en genodigden van vele honderden standhouders. Hier zie je de kersttrends voor het komende seizoen op echt elk gebied van kerst. Kerstkaarten, ballen, bomen, ornamenten, kransen, kaarsen, lint, verlichting, decoratie, ledkaarsen, glaswerk, stalletjes maar natuurlijk ook onze geliefde huisjes en alle bijbehorende accessoires.

Wij krijgen vaak de vraag kun je deze beurs ook bezoeken als kijkende particulier. Ik denk het officieel niet en de vraag is wat wil je er doen. Je kunt net aan dan de etalages bekijken maar de stands in is niet de bedoeling. Foto’s maken is niet gewenst en kopen kun je er al helemaal niets. Het is voor ons al 5 a 6 uur rijden, op een dag heen en weer is niet te doen dus een overnachting is bijna noodzakelijk. Hotels in Frankfurt zijn aan de prijs tijdens beurzen. Maar goed ik denk dat je wel een kaartje kunt kopen al is het eigenlijk alleen voor inkopers van winkels en bedrijven die kerst decoratie verkopen zoals tuincentra en bloemenwinkels.

Vrijdag zijn wij vertrokken en hebben afgesproken Mickey en Boy van de Kerstdorpbouwers wegwijs te maken op de beurs. Tussen Düsseldorf en Keulen treffen wij elkaar bij een Raststätte langs de A3. Samen rijden wij op naar Frankfurt. Nadat de auto’s zijn geparkeerd op het dak van hal 4 bezoeken wij eerst de stand van Lemax in hal 4.1.

Welkom geheten door de gastheer Arie zelf nemen wij even plaats in een van de vele picknick banken die binnen in de stand zijn neergezet. De stand die lijkt op een oude skihut, is er een gezellige sfeer. Aan de buitenkant twee grote dorpen in de diverse thema’s en binnen de nieuwe items van 2023 én de complete Norman Rockwell collectie.

Arie verteld even over het verloop na ons laatste samenzijn. De display wedstrijd en de plotselinge bekendmaking van de nieuwe items net na de jaarwisseling. Wij spreken even met Mike de stagiaire en ook wel bekend van zijn vele leuke socials. Ook zijn wij heel erg blij om Yvonne weer even te zien nadat wij haar even hebben moeten missen de laatste maanden.

De stand is zo opgezet dat samen met MyVillage en Christmas Inspiration (oa Kurt Adler) een gezamenlijke zitplaats is gecreëerd waar men even rustig kan zitten en een drankje kan nuttigen en we worden dan ook uitgenodigd om aan het einde van de middag een bitterbal te komen nuttigen.

Even daarna komen wij dus op de stand bij MyVillage, u hoort het mij zeggen. Leuk om Sandra weer even te zien die daar op de stand een display aan het maken is samen met haar collega Jurriaan. Uiteraard is Vincent en zijn vrouw Laura er ook maar die zijn heel erg druk met diverse geïnteresseerde klanten. Vergeet niet dat deze beurs voor bijna heel europa is en soms nog veel verder daarbuiten.

Daarna lopen wij even door naar Peha en worden verwelkomt door Jonathan en het team uit Sneek. Ook hier wordt besproken hoe afgelopen jaar is gegaan en hoe wij dit jaar weer samen mogen invullen. Er lijkt zelfs weer sprake van een bezoek aan de showroom in Sneek! De nieuwe items die al een soort van voor aangekondigd waren zijn live op de beurs te zien zoals bijvoorbeeld het Achterhuis die in de schappen komt als grachtenpand ivm de gevoeligheid van het onderwerp.

Verder zijn er niet heel veel merken op de beurs aanwezig op ons gebied maar we zoeken er natuurlijk wel naar. Morgen bezoeken wij Luville dus blijven verder hangen in hal 4. De gehele beurs is 11 hallen groot en de meeste hallen hebben 2 of meer etage’s. Zo bezoeken wij bv Wurm van de bekende waxine lichthuisjes die je veelal op de Duitse kerstmarkten ziet. Maar ook Koopman met wat zaken op dorpen gebied.

De dag wordt weer afgesloten bij Lemax en MyVillage voor de beloofde bitterballen. Hoe fijn is het om hier ontvangen te worden en voelt als een warm bad. Boy en Mickey zijn flink onder de indruk van hun eerste beurs hier in Frankfurt. Zij hebben als het goed is later een video online met een verslag van de beurs.

We vertrekken naar ons hotel even buiten Frankfurt al is het weer ons niet gunstig. Veel regen en slechte wegen maken het weer even spannend om door het drukke verkeer in Duitsland te moeten maar we komen aan in Meinz. Ingecheckt in het hotel vertrekken wij naar de vooraf gereserveerde pizzeria.

De volgende morgen na een prima nacht en ontbijt zijn wij om 10u alweer op de beurs en brengen wij een bezoek aan Edelman en de nieuwe Luville collectie. Hier worden wij ontvangen door Nadine van de marketing afdeling van Edelman. Na een kopje koffie krijgen wij de nieuwe collectie te zien van 2023. En weer zijn wij verrast wat er gaat komen en hoe het er uit ziet. Leuke items in oa de Classic serie maar ook fraaie gebouwen in de landen serie. Leuke nieuwe facades en zelfs een nieuwe brandweer kazerne die bij de reeds leverbare brandweer auto en manschappen kan. Foto’s van de items verwachten wij halverwege deze maand met jullie te mogen delen.

Dan brengen wij nog een bezoek aan Enesco die bijvoorbeeld Department 56 verkoopt alleen niet in Europa dus op de stand helaas geen enkel huisje en zelfs niet van de licence series als Harry Potter of Ghostbusters die wel in Nederland in enkele winkels te koop zijn. Later bekijken wij nog even de fraaie handgemaakte lichthuizen van Sigro die mogelijk via Dorpjesshop te koop gaan komen in Nederland.

Wij sluiten de dag weer af bij Lemax en MyVillage en krijgen daar nog het nodige aangeboden. Bij Lemax begroeten wij nog de familie Ottenhof van TC Osdorp en dan gaan wij huiswaarts. Moeie benen en dan nog even 5 uurtjes sturen is ook Floris blij als hij weer thuis is. Tot volgend jaar, Frankfurt je was weer geweldig!

Floris & Jan.

Gepubliceerd door Jan Kol Jr.

Auteur

3 gedachten over “Verslag Christmasworld 2023

  1. Wat een mooi verhaal en ook fijn dat jullie alle moeite nemen om ons als leden op de hoogte te willen houden over al het nieuws van ons aller Hobby de kerstdorp te bouwen en maken!
    Bedankt voor alle inzet van jullie!!Groetjes Monika Geutjes/MOONTJE 💋

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: