Van onze razende reporters…

Eurofleur 2022

Vandaag opnieuw foto’s van het eerste Tuincentrum met een kerstdorp welke nog in aanbouw is.

F te B

Eurofleur 2022

Zoals elk jaar, krijg ik de opdracht om naar Eurofleur af te reizen om een razende reporters verslag te maken van het allereerste kerstdorp dat wordt opgebouwd door Lemax Europe. En, zoals inmiddels ook wel traditie is, vertrek ik op deze bloedhete dag (28 graden) in mijn korte broek en op mijn slippertjes van huis😊.

Ik ben niet de enige die het warm heeft, Johan van Lemax heeft de parels op zijn voorhoofd staan. Vandaag ploetert hij alleen. Bouwmaatje Yvonne is er niet bij en nieuwe hulp Mike is jarig vandaag en heeft dus vrij. Johan werkt zich in het zweet, wat gek is als je toch wintertaferelen aan het bouwen bent, haha.

De opstelling is dit jaar helemaal top. Op dezelfde plek als vorig jaar, ook met dezelfde achtergrond als vorig jaar, maar daar houdt het wel aardig mee op. Er is gekozen voor een behoorlijke hoogte. De mannen van Eurofleur hebben een prachtige, enorme en indrukwekkende waterval middenin het complex gebouwd en daarom heen wordt het dorp geplaatst. Links van de waterval is de skihelling, compleet met Jagerdorf lift en er zullen ongetwijfeld nog skidorpjes verrijzen (die zijn er nog niet en ook de helling is nu slechts een houten plaat). Rechts van de waterval is een mooi dal gebouwd met onderin een dorpsplein. Daarnaast komt een treinopstelling waarbij de trein ook in de berg verdwijnt en verder nog vele mooie plekjes op te kijken. Ook dit is uiteraard nog niet klaar. Her en der zie je verlengsnoeren en aanverwanten, zelfs twee “paddestoelen” (verdeelkasten) met stroomaanvoer zitten verwerkt onder de diverse heuvels. 

Kortom: het wordt weer een prachtig plaatje als het straks af is. Om je een beeld te geven: het project “kerstdorp bouwen” duurt bij Eurofleur zo’n twee weken.

Bijgaand een aantal foto’s om je een indruk te geven hoe het wordt. Ik geef je op een briefje: de moeite waard om te gaan kijken!!!!

C te T

Gepubliceerd door Jan Kol Jr.

Auteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: