Inspiratiedag OP Marken!

Zaterdag 11 juni 2022 waren wij OP Marken, te gast bij Aaltje en Marjolein en hun dorp. Het weer is echt fantastisch en dat kun je alleen maar hopen als je dit organiseert.

De groep tijdens het bezoek aan Marken.

Na de ontvangst met koffie en de bekende Markertaart gaan wij met de fiets op weg naar de vuurtoren “Het Paard”. Onderweg fietsen wij door de mooie weilanden en langs fraaie boerderijen. Overal zie je diverse vogels die duidelijk genieten van de rust hier. Bij de vuurtoren die net de week ervoor uit de stijgers weer volledig zichtbaar is wordt de groepsfoto gemaakt.

Daarna fietsen wij met elkaar terug naar het monument waar onderweg bij een mooie boerderij nog wat lokale producten worden gekocht. Aangekomen bij het monument vertellen Aaltje en Marjolein waarom dit monument hier is. Aaltje is een van de vrijwilligers op Marken die volgens mij echt overal een sleutel van heeft. Ook hier kan even gebruik worden gemaakt van het toilet.

Daarna fietsen wij door naar het museum waar de geschiedenis van Marken wordt verteld. Ook zien wij hier op een van de vele posters een afbeelding van de moeder van Aaltje in klederdracht die hooi verzameld om uiteindelijk dijken elders in Nederland te versterken.

Klik hier voor een compleet foto album van deze dag van diverse leden:
https://myalbum.com/album/tXfQkh9wb7qsPB/

Dan brengen wij nog een kort bezoek aan de kerk en dan keren wij terug naar het huis van Marjolein waar een lunch gereeds staat.

Een bezoek aan de KNRM was een bezoek meer dan waard.

Na de lunch gaan wij op bezoek bij de KNRM en het reddingstation Marken. Ook hier is Aaltje vrijwilliger en opent vele deuren. We bezichtigen even de Frans Verkade en ook de ruimte waarvandaan de ijsreddingen kunnen plaats vinden. Achter in het station is de kleed ruimte waar alle pakken van de vrijwilligers hangen en er boven is een ruimte waar vandaag een reddingsoperatie kan worden gecoƶrdineerd.

Hierna lopen wij door de haven en bezoeken nog een locale souvenir winkel waar de eigenaar ons nog even met trots wat draaiende molens toont. Nadat alles is afgerekend lopen wij door naar het klompen museum. Langzaam gaan de voetjes zeer doen dus ik geloof niet dat er iemand een klomp heeft gekocht.

Wij sluiten de zeer leuke tour af met een ijsje bij de lokale ijsboer en je raadt het al daar zit Aaltje ook regelmatig als er wat hand en spandiensten nodig zijn. Hier is namelijk ook de fietsverhuur.

Dan eindigen wij de dag bij Marjolein thuis waar ondertussen ook de man van Aaltje en Marjolein zijn aangekomen en kan de BBQ worden aangestoken. Na een aantal heerlijke stukjes vlees verlaten wij rond half 8 het mooie Marken.

Aaltje en Marjolein, ook vanaf deze plek, heel veel dank voor het vele werk wat jullie in deze dag hebben gestoken. Helaas was het niet druk door diverse omstandig heden. Het blijft tenslotte een vreemd Covid jaar waar vele agenda’s voller dan vol zijn.

Volgende meeting 25 september 11e clubdag in Achterveld! Wij zien jou toch ook? Info in de Agenda!

Floris & Jan