Verslag KerstdorpClub ClubDag 2022

Zondag 25 September was het dan eindelijk zover, na drie jaar is daar weer onze KerstdorpClub ClubDag in Achterveld. De zaal “ons gebouw” van de Roskam was weer voor één dag het walhalla voor gelijkgestemden. Ruim tweehonderd leden weten de weg te vinden en brengen een bezoek aan het evenement rondom de start van ons kerstseizoen.

Na echt maanden van voorbereidingen en bezoeken aan sponsoren komt het laatste weekend van september eindelijk in zicht. Nadat eerder al een deel van de prijzen tijdelijk bij Chantal is gestald kunnen wij op zaterdag onze auto’s vol laden met de overige spullen en benodigdheden voor het festijn op zondag.

Na een flitsbezoek aan tuincentrum Eurofleur komen wij rond vijf uur aan in de Roskam alwaar meerdere leden ook al zijn aangekomen die daar de nacht door brengen.

Met een klein clubje gegeten en dan mogen wij de zaal in om deze voor te bereiden op de komst van een grote groep leden op de zondag. Moe maar voldaan kruipen wij tegen middernacht onze hotelkamers in om er na enkele uren fris en fruitig weer uit te rollen.

Zondag om acht uur openen wij de deuren van “ons gebouw” en komen enkele vrijwilligers aan om de laatste handelingen te verrichten. DorpjesShop was zaterdag al opgebouwd net als PCT Truffels. Zondag komen Christien van Ashtown, Henk-Johan van de Dickensville-winkel en Sandra van MyVillage hun stand inrichten. 

Gelukkig maken vele handen licht werk en daar zijn wij alleen maar trots op dat er zoveel mensen ons hierbij helpen! Want ook de gigantische tweedehands Kerstdorpmarkt is een behoorlijke klus. Ook al leunen wij op enige ervaring uit het verleden toch is het iedere keer weer spannend. Vele items zijn van eigenaar gewisseld. Tuincentrum Osdorp heeft hier voor de tasjes gezorgd.

Raymond Lips geeft een 3D print demonstratie en er wordt bij Joop door enkele leden gekleid bij de kleiworkshop. Ook zien wij later Joop nog even tekst en uitleg geven bij een Arduino vraag van een van de leden. Ondertussen worden bij Werner als de “dokter” een aantal patiënten onderzocht en gerepareerd.

Van onze geweldige sponsoren zijn er een aantal ook op de Clubdag met een stand. Zo is Christien er met haar winkeltje kerstwebshop.nl met een aantal mooie items speciaal gericht op onze dorpen. Gerrie is er met haar webshop dorpjesshop.nl en vele nieuwe Lemax en Luville items. Henk-Johan van Dickensville-winkel.nl met een aantal demo modellen van seizoen 2022. Paulien met haar chocolade truffels van pcttruffels.nl en Sandra van MyVillage.nl met oa de nieuwe Mouldable Sheets, echt een aanrader voor je dorp als achter- en/of ondergrond.

In het midden van de zaal zijn onze vrienden en You-Tube kanaal van de kerstdorp bouwers die een aantal zaken demonstreren en diverse hulpmiddelen te koop aanbieden. Door de drukte is van een echt dorp of berg niet te spreken maar hebben vele mensen om tips gevraagd en uitleg gekregen.

Aan het einde van de dag is de grote loterij en mogen wij vele items weggeven van onze sponsoren. Wij kunnen ze niet vaak genoeg noemen want daar draait de club nu eenmaal op. Vele items kregen wij van Lemax, Luville, PeHa, Dickensville-winkel, Dorpjesshop, Ashtown, MyVillage, FelinaWorld, TC Osdorp, TC de Boet, kleinland.de en Department 56. Hoe gaaf was dat!

De ruim 140 aanwezige leden die er op het einde van de middag nog waren kregen allemaal een prijsje mee naar huis naast de goodiebag die ze bij de entree al hadden ontvangen. Luville had een tasje beschikbaar gesteld met een nieuw item van 2022. Daarnaast had Lemax een nieuw item voor iedereen meegegeven en heeft MyVillage en nog een kleinigheid ingedaan. Bij enkele zat daarbij nog een kleine verrassing van MyVillage. Van de andere aanwezigen zat er ook nog een kortingsbon in om bij de diverse webshops met korting te kunnen kopen.

Klik hier voor een compleet foto album van deze dag van diverse leden:
https://myalbum.com/album/tXfQkh9wb7qsPB/

Heb jij nog een leuke foto voor ons mail ons die dan naar kerstdorpclub@ziggo.nl ovv foto Clubdag 2022.

Volgende meeting 2 oktober Tuincentrum Osdorp! Wij zien jou toch ook? Info in de Agenda!

Floris & Jan

Gepubliceerd door Jan Kol Jr.

Auteur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: